Akıllı otomobil özelliği olacağı için sürekli olarak internete bağlı olacak. Kokpitte iki ucun arasında boydan boya LED ekran olacak.
Yol durumu da hedef noktaya ulaşma seçenekleri de bu ekranda yer alacak. Kapı içlerindeki hoparlörler sayesinde müzik sisteminin de geliştirildiği belirtiliyor.
Akıllı evi olan yerli otomobil sahipleri, akıllı evle akıllı otomobil arasında bağlantı kurabilecek.
Merkeze sürekli bağlı olacak olan otomobil, güncellemeleri de uzaktan 4G ya da 5 G bağlantısıyla alabilecek.
Yine bu bağlantı sayesinde arıza durumunda servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek.
Yerli otomobilin tanıtımında teknik özelliklere değinilmedi. Resmi internet sayfasında da, bunların dışında herhangi bir detay verilmiyor. Ancak Türk basınına yerli otomobille ilgili bazı bilgiler sızdırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Teknik özelliklerini biz belirliyoruz” dediği ve Türk medyasında aktarılan bazı bilgiler şöyle:
-Çift motorlu aracın motor [...]